România frumoasă (2): Mihaela Pâţan şi Iulia Constantin

Friday, August 27, 2010

În căutare de oameni buni şi de valori româneşti pentru această rubrică, am dat peste două voci de jazz. Ambele, din Sibiu. Să spun despre ele că sunt “puţin cunoscute” ar fi pretenţios: la nivel naţional, amândouă sunt, din păcate, cvasi-anonime.

Prima pe care vreau s-o ascultaţi e Mihaela Pâţan, solista trupei sibiene “Guilty Lemon”, înfiinţată în 2007 şi câştigătoare, în 2008, a marelui premiu la Galele Studenţeşti de Jazz. Căutând-o pe Google, o găseşti pe Mihaela doar în două pagini de referinţe – vreo 20 de linkuri.

De pe blogul unei jurnaliste sibiene am aflat că trupa “Guilty Lemon” s-a stabilizat anul trecut la numai patru componenţi şi că nu poate fi auzită decât prin cluburi, la festivaluri sau cocktailuri private. Site-ul formaţiei n-a mai fost actualizat din 2007, când fondatorii erau studenţi la Academia de Muzică din Cluj, dar puteţi încă să descărcaţi cinci piese de-ale lor.

Pentru vocea Mihaelei Pâţan, vă propun această înregistrare făcută la ediţia 2008 a Festivalului de Jazz de la Sibiu:

*

Cea de-a doua voce de perspectivă este Iulia Constantin, la fel de “notorie” în ţară: are doar 86 de “followers” pe twitter. În vara lui 2009, ea scria pe profilul de pe myspace că are concerte de 4 ori pe săptămână la un hotel din Geoagiu Băi… Ulterior, ne invita s-o ascultăm, în fiecare vineri, la clubul Imperium din Sibiu. Nu ştiu dacă mai e valabil, poate ne ajută vreun cititor de acolo.

Din ce-am găsit pe net, Iulia Constantin s-a specializat în cover-uri, piese faimoase din repertoriul internaţional. E limpede că are nevoie de un impresar important, să se compună special pentru ea şi să apară la televizor. Altfel…

Iat-o cântând, anul trecut, la acelaşi bătrân şi rezistent festival de la Sibiu:

*

6 raspunsuri to “România frumoasă (2): Mihaela Pâţan şi Iulia Constantin”

 1. F

  Stiam de amandoua, dar e bine ca le mai arata cineva, pentru ca desigur merita!

  #23438
 2. E neaparat nevoie de butoane de share pe Twitter sau macar pe Facebook a postarilor de pe blogul tau 😀

  #23462
 3. F: Aştept propuneri :)

  Florica: Mulţumesc.

  Radu: Da, mi-am propus, dar am tot amânat.

  #23463
 4. Doua butoane, doua minute. Ar fi bine. Nu doar pentru mine, cred ca si pentru altii :)

  #23513
 5. Să îți recomand și eu pe cineva pe care să o asculți: Divna Ljubojevic, din Serbia.
  http://www.youtube.com/results?search_type=videos&search_query=Divna+Ljubojevic&search_sort=video_view_count&suggested_categories=10&uni=3

  Mie îmi place foarte mult. :)

  #23987

Lasa un comentariu


7 + 7 =

Search / Caută în site