“Terorista” revine: va scrie despre cărţi pentru ORA de Cluj!

Wednesday, October 5, 2011

Mă bucur să vă pot da această veste: începând din această săptămână, misterioasa autoare a celui mai interesant blog românesc despre cărţi, “Terorista”, alias luciat, va avea rubrică pe OradeCluj.ro!

După 2 ani şi jumătate de când n-a mai publicat nimic pe blogul ei (terorista.ro), luciat a acceptat să colaboreze cu noi şi va scrie săptămânal despre cărţile pe care le citeşte. Rubrica se va numi precum blogul ei – “Terorism de cititoare” – şi va fi împrospătată în fiecare vineri.

Nu mă întrebaţi cine e “Terorista”. Nu cred că numele e cel mai important. Trăieşte în Bucureşti şi îi plac pisicile. E o femeie discretă şi înţelegătoare. Nu e vreuna dintre persoanele a căror identitate i-a fost atribuită.

Decizia ei, din aprilie 2009, de a nu-şi mai publica impresiile despre cărţi a iscat atunci îndelungi discuţii privind “subsolul” blogosferei româneşti.

“Hărţuială, jigniri, ameninţări, calomnii. Aşa funcţionează unii, ştiu. Şi n-am ce să fac, nu pot să mă apuc să mă lupt cu unul şi cu altul, să atac la rândul meu – nu pentru asta sînt făcută şi nu cu asta vreau să-mi ocup timpul. Vreau cărţi frumoase şi oameni decenţi în viaţa mea”.

Ulterior, în interviul pe care mi l-a acordat, luciat conchidea:

“Să spunem doar că pseudonimul meu a fost interpretat drept anonimat, iar anonimatul interpretat drept ascunziş al unor terţe persoane. (…) A fost o copilăreală a unora care s-au jucat de-a detectivii şi au dus joaca asta până în pânzele albe, fără să se gândească la consecinţe, la faptul că nu e o joacă să pătezi numele unor oameni.”

“Terorista” nu se întoarce în lumea internetului românesc nici pentru glorie, nici pentru bani. Dacă voia glorie, ar fi continuat să scrie pe blog, în ciuda celor care se dădeau peste cap pentru a-i afla identitatea. Dacă voia bani, în presa centrală mai sunt redacţii de unde colaboratorii cu “brand” ridică sume frumuşele pentru câte-un text săptămânal.

Începând de vineri, 7 octombrie, vă aştept pe OradeCluj.ro să descoperim împreună cărţile “terorizate” de luciat. Ea a trimis deja primul text. :)

*

5 raspunsuri to ““Terorista” revine: va scrie despre cărţi pentru ORA de Cluj!”

 1. […] nu isi redeschide blogul, dar va scrie iarasi despre carti, pentru “Ora de Cluj” a lui Mihnea Maruta, in care o vom putea citi saptamanal, in fiecare vineri  – deci incepand de maine, 7 […]

  #50915
 2. […] obicei nu am nimic interesant de zis (plecată e pe veci inspirația) vroiam doar să vă spun că Terorista se întoarce. Share this:StumbleUponDiggRedditLike this:LikeBe the first to like this […]

  #50916
 3. […] să-i bucure pe cititorii cu cap şi pe scriitorii români contemporani.  Nu pe blogul propriu, ci aici, unde va avea o rubrică săptămânală.  Mulţumesc mult lui bughi pentru semnalare, eu n-aş fi […]

  #50918
 4. […] împărtășesc pasiunea pentru efemeridele ziaristicii, mă bucur să-i împărtășesc dragul de luciat, care scrie pentru Ora de Cluj. Vă zic și eu, ca să știți. Rate this: Share […]

  #50920

Lasa un comentariu


9 + = 17

Search / Caută în site